Jaloezieën & Lamellen Reinigen

      Reacties uitgeschakeld voor Jaloezieën & Lamellen Reinigen

shuttersLamellen & Jaloezieën zijn erg praktisch als zonwering. Helaas zijn het ook erg goede vuilvangers. De meeste lamellen & Jaloezieën bevatten dan ook veel stof en ander vuil. Je kunt dit met een doekje schoonmaken, maar dit is niet altijd even handig. Met een stoomreiniger blaas je het stof en het vuil netjes per lamel weg. Je zult je verbazen wat er van de lamellen af komt!

Ook smalle dunne lamellen & jaloezieën kun je op deze manier goed schoonblazen. Even de juiste stoomdruk instellen en dan is het een kwestie van alle lamellen van links naar rechts schoonblazen. Het stoom droogt snel op omdat je in een uur nog geen 1,5 liter water verbruikt waarvan het meeste direct verdampt.

Als je dan toch bezig bent met lamellen / jaloezieën, check dan ook even de randjes naast het raam. Daar hoopt vaak vuil op waar je niet bij kunt komen. Even stomen en ook dat is weer schoon!

Ook in dit geval kunnen we weer aangeven dat er zonder reinigingsmiddel gewerkt wordt met kalkvrij water. Het verbruikt dus geen chemicaliën dat uiteindelijk ook ergens ophoopt en het verbruikt ook geen liters water, dus goed voor het milieu.