Badkamer voegen stoomreinigen

badkamerVoegen in de badkamer zijn vaak niet meer zo net zoals ze in het begin waren. Zeker bij lichte voegen zal er altijd wat verkleuring optreden. Shampoo hecht zich langzaam op het poreuze oppervlak wat een verkleuring geeft.

Nu kun je dit met een borsteltje en wat schoonmaakmiddel schoonmaken, maar dan blijft er waarschijnlijk altijd wat schoonmaakmiddel en shampoo  achter en ook blijven eventuele schimmelresten in de voeg achter. Deze resten zijn vaak weer de bron voor een snelle verkleuring en dan kun je weer opnieuw beginnen.

Met een stoomreiniger kun je nog meer van de originele kleur van de voeg herstellen, het stoom verdampt samen met de zeep en er blijft geen schoonmaakmiddel achter. Zelfs de schimmelresten blaas je weg en verdampen met het stoom. Zo blijft de voeg langer schoon en er fris uit zien. In veel gevallen is dit een eenvoudig klusje waarbij je maar 1 keer langs de voeg hoeft te stomen. Je ziet direct het resultaat. De kwaliteit van de voeg is wel bepalend of de voeg de hoge temperaturen aan kan. Oude voegen van slechte kwaliteit kunnen mogelijk los raken, maar die kun je beter vervangen dan schoon maken.